Elk jaar selecteert de redactie van Trends Magazine een reeks “Trends Gazellen”.

Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven en kunnen gezien worden als de ruggengraat van het Belgische economische landschap.  Volgens de redactie worden Gazellen gezien als competitieve bedrijven die een positieve invloed hebben op het ondernemingsklimaat in de regio waar ze gevestigd zijn en worden ze beschouwd als een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven.

Dit is ook de voornaamste reden waarom Essensium in de provincie Vlaams-Brabant opnieuw werd genomineerd voor de editie van 2023.

2022 was in meer dan één opzicht een geweldig jaar voor het bedrijf.  Essensium deed een hele reeks van nieuwe aanwervingen om de stevige groeiambities in goede banen te leiden, internationaal uit te breiden en verder te investeren in toonaangevende technologieën.

De aanwerving van een nieuwe Head of Sales heeft een sterke basis gelegd voor de groei in België, maar zal het bedrijf ook in staat stellen verder uit te breiden in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

De laatste productlancering, de nieuwe op camera technologie gebaseerde Essensium Position Solution, werd zeer goed ontvangen en leidde tot een lange reeks nieuwe contracten.

Intussen heeft de Mind-divisie meer dan 40 projecten gewonnen, zodat ook daar het bedrijf snel groeit.

Essensium is sinds de start in 2005 op een groeipad en heeft het voortouw genomen in de innovatie van magazijn- en productieomgevingen met oplossingen als SafeTrack, de Forklift Fleet Safety & Analytics oplossing en het veelgeprezen EPS Positioning and Safety systeem.

Het bedrijf heeft een mooie staat van dienst opgebouwd met implementaties bij toonaangevende industriële spelers, van L’Oréal tot BASF.

De winnaars van de Trends Gazellen van dit jaar worden bekendgemaakt tijdens een nationaal evenement op 1 maart.

Meer informatie is te vinden op de website van de organisatoren https://trendsgazelles.be of is te verkrijgen bij Essensium op info@essensium.com of +32 (0)16 28 65 00.